Over ROCOV Overijssel

ROCOV Overijssel staat voor Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer Overijssel.

Binnen ROCOV Overijssel vindt het overleg plaats tussen verschillende organisaties die gezamelijk gebruik maken van het adviesrecht waarin de Wet personenvervoer 2000 voorziet.

Zo adviseert ROCOV Overijssel over het regionaal openbaar vervoer: bus, regionale spoorlijnen, Regiotaxi en andere regionale OV-vormen, zoals de buurtbus.

Lees verder

ROCOV Werkgroepen

ROCOV Overijssel is opgedeeld in werkgroepen, met ieder hun eigen disciplines en verantwoordelijkheden. De werkgroepen zijn samengesteld vanuit verschillende disciplines, die gezamenlijk een bepaalde opdracht vervullen c.q. gezamenlijk een bestaand probleem oplossen en zich bezighouden met een specifiek onderwerp.

Partners

Verschillende organisaties nemen deel aan het overleg om ROCOV Overijssel te versterken en slagkrachtiger te maken. Hiernaast kunt u een overzicht vinden van deze organisaties.

Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen | OVKK

De OVKK behartigt de leefbaarheid van de kleine kernen door ambitties en energie die daar leeft zichtbaar te maken.

Participatieraad Ouderen Overijssel | PROO

PROO verbindt ouderen in en buiten gemeentelijke seniorenraden en samenwerkingsverbanden op provinciaal niveau.

Reizigersvereniging ALMA

De reizigersvereniging ALMA voert actie voor het behoud van de treinverbinding Almelo-Mariënberg.

Zorgbelang Overijssel

Zorgbelang Overijssel is een platform en spreekbuis voor de belangenbehartiging van patiënten en patiënten verenigingen in Overijssel.

Oogvereniging

De oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening in Nederland.

Rover

Rover is een vereniging van en voor reizigers die zich inzet voor goed openbaar vervoer en een groter OV-aandeel in de totale mobiliteit.

SOOZ

Het SOOZ staat voor Studenten Overleg Orgaan Zwolle en is de belangen behartiger van de Zwolse studenten.

Student Union

De Student Union bevordert de academische vorming en het welzijn van studenten van de Universiteit Twente

Fietsersbond

De Fietsersbond is dé belangenbehartiger van 13,5 miljoen fietsers in Nederland. Fietsersbond zet zich in voor betere fietspaden, fietsroutes en fietsvoorzieningen.

KBO-PCOB

KBO-PCOB is een vereniging voor en door senioren. Duizenden vrijwilligers zetten zich enthousiast in om andere senioren te helpen en steunen.

Wandelnet

Samen met bijna 1000 vrijwilligers werkt Stichting Wandelnet sinds 1980 aan de kwaliteit van het wandelen. Dit doen we voor de 10,5 miljoen wandelaars Nederland.

Neem contact op

Wilt u iets naar voren brengen met betrekking tot het regionaal openbaar vervoer? Aarzel niet en neem gerust contact op met ons via het contactformulier.

Contact opnemen
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support