Aanvullend advies Keolis bus Midden Overijssel d.d. 16 juli 2019

Geachte heer Speulman,

Het ROCOV Overijssel heeft kennis genomen van uw reactie van 8 juli zorg. Van onze zijde nog een korte reactie.

De omstandigheid dat lijn 8 niet aansluit op de intercity’s van station Zwolle is een niet te onderschatten probleem. Het aangeven dat erte weinig reizigers zijn, schept geen verwondering. Het ligt in de verwachting dat nog meer reizigers zullen wegblijven door die slechte aansluiting op het treinstation. Een zgn. “selffulfilling prophecy”! Het ROCOV Overijssel vindt dat ook Zwolle Zuid recht heeft op een behoorlijke busverbinding met het station Zwolle. Dit betekent dat de provincie Overijssel moet kijken of met extra financiële middelen lijn 8 wel kan aansluiten op het station.

Wat betreft de muziek in de bus. Op de beeldschermen in de bus staat de reizigers de medereizigers niet mogen hinderen met te harde muziek. De zgn. reisregels van Twente en Midden – Overijssel doen een beroep op de reizigers om rekening te houden met medereizigers. Dit geldt nog meervoor buschauffeurs. Zij zijn toch de gastheervan de bus?

Verder wil het ROCOV Overijssel graag weten welke argumenten de gemeente Zwolle hanteert om geen halte aan te leggen bij de Emmawijk.

Een halte aan de noordkant van het spoorstation is geen must. Maar dan moet Keolis wel regelen dat de streekbussen van lijn 29 naar Dedemsvaart – Slagharen in de avond wachten op de vertraagde intercity’s uit het Noorden en de Randstad. De vraag is dan hoe Keolis dit wil regelen met steeds wisselende chauffeurs? Hierop wil het ROCOV Overijssel graag antwoord.

Download het advies

Gerelateerde informatie

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support