Advies scholierenlijn Vollenhove – Meppel

Een betere aansluiting voor scholieren en studenten uit Vollenhove en Zwartsluis op de treinen in Meppel.

Geachte mevrouw De Vries,

Het ROCOV Overijssel heeft per e-mail op 12 november 2019 een adviesaanvraag van Connexxion onwangen om de route en de tijden van de scholierenlijn 679 te wijzigen. De bussen van lijn 679 rijden op maandag tot en met vrijdag – behoudens schoolvakanties – vanaf Vollenhove via Blauwe Hand naar het spoorwegstation Meppel.

lnhoud adviesaanvraag

ln de adviesaanvraag staat dat de ritten (vanaf 23 februari 2020) aansluiten op de ritten van lijn 70 (van en naar Zwartsluis – Zwolle) om reizigers uit/naar de richting Zwartsluis aansluiting te geven in Blauwe Hand. Daarnaast sluiten de ritten van lijn 679 beter aan op de treinen in Meppel, van / naar Zwolle – Groningen. De route van de scholierenlijn wordt korter om het mogelijk te maken dat deze lijn met één bus kan worden gereden. Dit betekent dat de halte Westeinde Paviljoen Belterwiede vervalt alsook vijf haltes in Kolderveen die weinig worden gebruikt. Lijn 4O biedt hier voor een deel een alternatief.

Beoordeling

Het ROCOV Overijssel kan instemmen met voorstellen. Hierdoor is er zowel vanuit Zwartsluis als vanuit Vollenhove een goede aansluiting op de treinen in Meppel. Hopelijk zullen hierdoor meer reizigers de bussen van lijn 679 nemen.

Advies

Het ROCOV- Overijssel gaat akkoord met de voorstellen zoals vermeld ín de adviesaanvrage van Connexxion van 12 november 2019.

Connexxion rijdt in Flevoland en Noord West Overijssel in het blauw (Concessie IJsselmond).

Gerelateerde informatie

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support