Het ROCOV Overijssel is opgericht op 12 december 2018.
Naar wens van de provincie Overijssel ontstaan uit een fusie van het ROCOV Twente en het ROCOV Overijssel-West.
In opdracht van de provincie heeft bureau TRIDĒE de provincie en de ROCOV’s geadviseerd over de nieuw te vormen organisatie. De provincie en de ROCOV’s hebben ingestemd met dit advies en het ROCOV Overijssel is als zodanig opgericht.

De documenten die hieraan ten grondslag liggen:
het fusiedocument
oprichtingsstatuten
convenant met de provincie Overijssel

De organisatie ROCOV Overijssel is van start gegaan volgens het organogram op pagina 4 van het fusiedocument.

De consumentenorganisaties die in het ROCOV Overijssel zijn vertegenwoordigd (zie Over ons) hebben een vastgelegd aantal leden afgevaardigd in het ROCOV. De leden van het ROCOV zijn vrijwilligers. Zij beschikken over kennis van het openbaar vervoer in het algemeen en specifiek in Overijssel, zijn gebruikers van het openbaar vervoer en zijn vanuit die kennis en ervaring gemotiveerd om de kwaliteit van het openbaar vervoer voor de reiziger naar een hoger niveau te tillen.

Ter spreiding van de werkzaamheden kent het ROCOV op dit moment twee werkgroepen:
– werkgroep Stad & Streek
– werkgroep Spoor.

Lees hier meer over de werkgroepen.

Lees hier het Jaarverslag 2020 van het ROCOV Overijssel.


Ondersteuning

Het ROCOV Overijssel kent een verenigingsbestuur dat wordt gevormd door een voorzitter, een vice­voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze worden gekozen door de leden uit hun midden.

Het bestuur wordt ondersteund door een onafhankelijke voorzitter en een onafhankelijke secretaris.

De onafhankelijke voorzitter (Ellen Pot)

Ambitie:

Als voorzitter van ROCOV Overijssel heb ik de ambitie om samen met onze leden het Openbaar Vervoer aantrekkelijk, betrouwbaar, vindbaar en betaalbaar te maken/houden voor de reiziger.

Ook over de concessiegrenzen en de landsgrens heen. Dit vergt als ROCOV goede samenwerking met de concessieverlener (provincie Overijssel) en de concessiehouders (vervoerders) en met reizigersorganisaties uit Flevoland, Gelderland, Drenthe en Duitsland. Ook bij nieuwe ontwikkelingen binnen het Openbaar Vervoer, zoals Mobility As A Service (MAAS), willen wij als ROCOV goed betrokken worden.

Als voorzitter van de Landelijke Werkgroep ROCOV ’s beoog ik de gemeenschappelijke belangen te helpen behartigen door deskundigheidsbevordering en onderlinge informatie uitwisseling te agenderen. Met als doel de ROCOV ’s, namens en in het belang van de reizigers, een goede gesprekspartner van betrokken overheden en vervoerders te laten zijn.

E-mailadres: Ellen Pot
Mobiel: 06 221 450 55

De onafhankelijke secretaris (Petra Kerkhof)


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support