Binnenkort zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Een belangrijk democratisch gebeuren dat ten grondslag ligt aan nieuwe plannen voor het land, ook voor het Openbaar Vervoer en Mobiliteit in Overijssel. Precies deze zaken willen wij bespreken op vrijdagmiddag (13.30 uur – 15.30 uur) 5 maart 2021.

In een online SYMPOSIUM:

“Van Belofte naar beweging”,

een Mobiliteitsakkoord voor Overijssel
 

Een aantal interessante sprekers zal met u van gedachten wisselen over wat de komende vier jaar belangrijk is voor het verbeteren van het Openbaar Vervoer in Overijssel:

 
Annemarth Idenburg
Trendbureau Overijssel

De sociale waarde van infrastructuur (weefsel van de samenleving)

Transport en mobiliteit zijn belangrijk voor de economie; om goederen bij afnemers te brengen en mensen op hun werk. Wegen, fietspaden en openbaar vervoer zijn belangrijk voor de manier waarop we kunnen deelnemen aan de samenleving. Hoe zorgen we er voor dat ons mobiliteitsbeleid mee verandert?

Van Euregio naar een metropoolregio

De Euregio beschikt over drie grote stedelijke centra, verbonden met middelgrote steden en een gunstige ligging op de North Sea-Baltic Corridor en de corridor Münster-Zwolle. Daarnaast maken meerdere kenniscentra en een sterke MKB-sector dat we alles hebben om een sterke metropoolregio te worden, zonder al die onnodige beperkingen van een grensregio.

Dinand de Jong
EUREGIO

Dorothé Wennekendonk
ProRail

Plannen en uitdagingen van ProRail in Overijssel

Ambities en spoorwensen in Overijssel: ProRail denkt en werkt graag met u mee. Dorothé Wennekendonk, directeur Prorail, gaat graag met u in gesprek over welke rol ProRail heeft in de ontwikkeling van duurzame spooroplossingen in Overijssel.

Duurzame Mobiliteit

Het Klimaatakkoord van Parijs zorgt ervoor dat we flink aan de bak moeten als het gaat om beperken van de uitstoot. Maar hoe? En hoeveel eigenlijk? En wat moeten we daarvoor doen en laten? Vincent Wever, adviseur Duurzame Mobiliteit bij Goudappel Coffeng, neemt u mee in de wereld van de RES, RMP en CO2. En aan welke knoppen je kan draaien om echt winst te behalen.

Vincent Wever
Goudappel Coffeng

Nadat deze sprekers u hebben meegenomen in hun inzichten, kennis en visie over het openbaar vervoer van de toekomst, kunt u kiezen met welke spreker u dieper van gedachten wilt wisselen over zijn/haar onderwerp.

Met de opbrengst van dit symposium hopen wij inspiratie te bieden voor de politieke agenda in Den Haag; input ten behoeve van de debatten vóór de verkiezingen en ten behoeve van de coalitiebesprekingen ná de verkiezingen. 

“Van Belofte naar beweging”,
een Mobiliteitsakkoord voor Overijssel
Vrijdag 5 maart 2021 • 13.30 – 15.30 uur


Hier vindt u de opbrengst van het symposium:

Mobiliteitsakkoord Overijssel

Ellen Pot,
Voorzitter ROCOV Overijssel

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support