ROCOV Overijssel is opgedeeld in werkgroepen, met ieder hun eigen disciplines en verantwoordelijkheden. De werkgroepen zijn samengesteld vanuit verschillende disciplines, die gezamenlijk een bepaalde opdracht vervullen c.q. gezamenlijk een bestaand probleem oplossen en zich bezighouden met een specifiek onderwerp. Door deze opdeling zijn de werkgroepen evenwichtiger van samenstelling en meer toegesneden op de huidige ontwikkelingen in het openbaar vervoer.

Het ROCOV Overijssel kent twee werkgroepen: Werkgroep Spoor en Werkgroep Stad & Streek.
De leden van de werkgroepen beschikken over kennis van het openbaar vervoer in het algemeen en specifiek in Overijssel, zijn gebruikers van het openbaar vervoer en zijn vanuit die kennis en ervaring gemotiveerd om de kwaliteit van het openbaar vervoer voor de reiziger naar een hoger niveau te tillen.


Werkgroep Spoor

Werkgroep Spoor houdt zich bezig met onder meer de kwaliteit van het spoor, dienstregeling en de stations.

Ook houdt de werkgroep zich bezig met de evaluatie van het gehele OV (spoor)-netwerk.

Tot de leden van Werkgroep Spoor:

Werkgroep Stad & Streek

Werkgroep Stad & Streek houdt zich bezig met onder meer de kwaliteit van de bussen, haltes en het overstappen in de brede zin. Hieronder wordt onder meer de toegankelijkheid, informatie-voorziening, duurzaamheid en snelheid verstaan.

Daarnaast houdt de werkgroep zich bezig met de evaluatie van het gehele OV (bus)-netwerk.

Tot de leden van Werkgroep Stad & Streek behoren:

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support